FESTİVAL SANATÇILARI - AKORDER

AKORDER
Akordeon ve Körüklü Çalgılar Eğitim ve Uygulama Çalışmaları Derneği
Accordion and Bellows Instruments Education and Application Studies Association
Title
İçeriğe git
FRÉDERİC DESCHAMPS

Tüm dünyada (Avrupa, Asya, ABD, Güney Amerika, Yeni Zelanda, ...) Master Class'ları yöneten uluslararası üne sahip bir profesördür.
Yeni Teknik Yaklaşım başlıklı "Hareket Sesi Yaratır" temasına dayalı bir akordeon yönteminin yaratıcısı.
1992'de en büyük uluslararası yarışmaların kazananları, o zamandan beri pedagojisini dünyanın dört bir yanından birçok sanatçıyla paylaştı ve onları uluslararası yarışmalara hazırlıyor.
PROFESYONEL DENEYİM
2005'ten beri Confédération Mondiale de l'Accordéon Başkanı
Büyük uluslararası yarışmaların Jüri Üyesi: CIA, CMA, Castelfidardo, Klingenthal, vb.
2001 yılına kadar Paris IX Konservatuarı'nda Profesör
Uluslararası Akordeon Merkezi Direktörü (Fransa)
1993'ten beri Hohner için Ürün Müdürü ve Eğlence Hattı Tasarımcısı
Web TV'nin yaratıcısı "Deschamps Channel" %100 Akordeon ve 1. Skype Dersleri ve Çevrimiçi Ustalık Sınıfları.
Eşlik eden şarkıcılar Josh Groban, LAAM, Francis Lemarque, Laetitia Casta, Charles Trenet, …
Fransa Televizyonunda TV sunucusu: "The Musette Time" 2001
Haute Ecole de Musique de Lausanne 2020'de Akordeon Öğretmeni.
BAŞARILAR & YARIŞMALAR
1992: Birincilik Ödülü Coupe Mondiale - Trossingen (Almanya)
Birincilik Ödülü Trophée Mondial - Recanatti (İtalya)
Klingenthal'de (Almanya) Birincilik Ödülü Uluslararası Yarışma
Devlet Müzik Profesörü Diploması.
1998 - 1999 - 2000: En İyi Uluslararası Profesör Ödülü - Castelfidardo (İtalya)
2007: Yılın En İyi Öğretmeni için "Akordeon Akordeoncu" dergisi tarafından verilen ödül.

ÖĞRENCİ & PEDAGOJİK İLİŞKİLER
Fransa:
Vincent Peirani, Jerome Richard, Marielle Roy, Arnaud Guimard, Camille Privat, Benoit Chabod, Frank Telot, Benoit Nortier, Vincent Carenzi Michael Vigneau, Xavier Rollet, Alexander Léauthaut, Julie Blocher, William Lopes, Eric ve Guillaume Lopes, Frédéric Baldo, Guillaume Fric, Michael Richard, Magali Boissier, Julian Gonzales, Olivier Selac, Phil Bouvier, Carine Vigny, Patricia Burban, Dorothy Lhoir, Mathilde Royet, Cyril Blanchard, Elsa Gourdy, Estelle Sauvain, Michel Pollo, Alexandre Monnier, Aurélie Gusto, Jean Ribeiro, Arnaud Rouvellat, Caroline Ruhland, Laurence Legris, Emmanuel Roland, Alain Peter Krummenacher, Romain Dupuis, Guillaume Fric, Romain Pruvost, Florine Malherbe, Leith del Campo, vb.
Uluslararası:
Grayson Masefield (NZ), Petar Maric (Sırbistan), Vladislav Pligovka (Bielorussia), Adragna Pietro (İtalya), Christel Sautaux (İsviçre), Alexander Kolovski (Makedonya), Sergei Luran (Rusya), Pavel Zyabko (Rusya), Alexander Veretennikov (Rusya), Evin Keli (İrlanda), Esti Jaka (İspanya), Jose Dias (Portekiz), João Barradas (Portekiz), Natanael Teixeira (Portekiz), Augustinas Rakauskas (Litvanya), Anne Mari Kanniainen (Finlandiya), Ernesto Calderon ( Şili), Loui Herinx ( Avusturya), Liu Zhao (Çin), Nova Wan (Çin), Young (Çin), Liam Liam (Çin), Fan Ye Li (Çin), Jessica (Çin), Trossingen Beşlisi (Almanya) , Young Art Quartet (Almanya), Alexander Cargneli (Almanya), Matthias Matzke (Almanya), Sabrina Ghislain (Belçika), Emanuel Chailly (Belçika), Emanuel Account (Belçika), Yevgeniy Nosov (ABD), Patricia Bartell (ABD), Joshua Trenel (Orta Afrika), Radu Laxgang (Moldavya), Dorin Grama (Moldavya), Paul Chamberlain (İskoçya), Matthias Bender (Almanya), Regis Vitse (Belçika), Bijun We ben (Çin), Campbel Hill (NZ), Christine Schmidt (Almanya), Liao Cheng Han (Çin), Claudio Huerta (Şili), Ignacio Leiva (Şili), Daniel Angel Canderon (Şili), Vitaly Kondratenko (Rusya), Michele Bianco (İtalya), Valentin Metzger (Almanya), Michael Rettig (Almanya), Nicolae Gutzu (Moldova), Erwin Bahamondas (Şili), Pablo Tellez (Şili), Hean Jeon (Kore), Laimonas Salijus (Litvanya), Ian Mitchell ( ABD), Naomi Harris (Japonya), Kristaps Ginters (Letonya), Jonas Vozbutas (Litvanya), Radu Ratoi (Moldova), Szymon Swierzewski (Polonya), Nikodem Sobek (Polonya), Slav Moseichuk (Ukrayna), vb.


KATERİNA  LEKKA

Akordeonla ilk tanışması 7 yaşında başladı. O zamandan beri müzik üzerine eğitim ve araştırmalarına devam ediyor. Akordeon ve Piyano Solist Diploması ve İleri Müzik Teorisi dereceleri alıyor. Müzik Lisesi'nde akordeon öğretmenliği yapmakta. Yunanistan'ın çeşitli şehirlerinde konserler vererek kendi öğrenci akordeon orkestrasını yönetmektedir.
Yunanistan, Kıbrıs, İtalya, Fransa, Almanya, İsviçre, Mısır vb. birçok akordeon festivali ve etkinliğinde, tiyatro gösterilerinde, sokak tiyatrosunda, çeşitli sanatçıların cd albümlerinde, eğitim etkinliklerinde akordeoncu olarak yer almıştır. Sanatçının katıldığı festivallere bir örnek Akkordeonale 2013 verilebilir.
2017 yılından bu yana eğitimine Korfu İyon Üniversitesi Müzik Çalışmaları Bölümü'nde devam etmekte ve seçilmiş akordeon resitalleri icra etmeye devam etmektedir.



SERVER KERİMOV

24/10/1946 KIRIM Ukrayna / Rusya doğumlu.
1967-1971 Moskova Kültür Üniversitesi Orkestra Şefliği bölüm (Akordeon – Piano), 1963-1967 Taşkent Hamza Kakimzade Niyazi Müzik Koleji (Akordeon – Piyano), 1956-1962 Taşkent Müzik Okulu (Akordeon – Piano) Okullarında gerçekleştirdi. Türkçe, Rusya, Ukraynaca, İtalyanca dillerini biliyor. Müzik yaşamı süresince, sayısız sahne dinletileri ve resitaller veren sanatçı birçok okulda ve özel mandolin, solfej akordeon ve piyano öğretmenliği yapmıştır.
Birçok akordeon yarışmalarına katılmış ve dereceler kazanmıştır. Müzik yaşamı boyunca bazı orkestraların Orkestra Şefliğini de üstlenmiştir. Bunlardan bazıları;
2006 yılında Bakırköy-Yeşilköy ve Eyüp’te toplu ve bireysel Akordeon eğitimleri verdi.
1994-1998 Ege Üniversitesi DTMK Öğretim Görevlisi (Yabancı Sanatçı Kadrolu)
1992-1998 TRT İzmir ve TRT İstanbul Akordeon Sanatçısı  
1988-1992 Kırım Bahçesaray Müzik Okulu (Piano Öğretmeni-Akordeon Öğretmeni – Orkestra Şefliği Dersi ve Orkestra Şefliği)
1982-1988 Novorosis Müzik Koleji (Akordeon Öğretmeni – Orkestra Şefliği Dersi ve Orkestra Şefliği)
1978-1979 Nalçık Kuzey Kafkasya Flarmoni Solist Akordeonist  
1973-1978 Novorosis Müzik Koleji (Akordeon Öğretmeni – Orkestra Şefliği Dersi ve Orkestra Şefliği)
Resital Verdiği Ülkeler
1978 Sicilia Agricento
1996 İzmir Türkiye
1956-2019 Rusya da,Ukrayna da,Kuzey Kafkasya 300 den Fazla Resital Gerçekleştirdi.
1992-2019 Türkiye de Marka olmuş 5 yıldızlı otellerde Akordeon ve Piano Sanatçısı olarak çalıştı.
Master Class Eğitimler
Birçok ülke akordeon çalan sanatçılara 100 den fazla Konservatuvar onaylı Masterclass eğitimler verdi.



SUBHAN KÖÇERLİ

02.05.1991 tarihinde Bakü’de doğdu.
1997 – 2008 Abşeron, Ceyranbatan 1 Sayılı Orta Okulu okudu.
2010 – 2014 Azərbaycan Milli Konservatuvarı’nda Müzik Lisesi okudu.
2012 – 2014 Sanat felsefesi doktoru, doçent, eməktar sanatçı Zakir Mirzəyev’in Asistanlığı
2018 Azərbaycan Garmon Okulunu yaratmış Ehəd Eliyev’e atıf ilmi seminer.
2018 Zakir Mirzəyevin 75 illik Jubilesine atıf kitabların sunumu.
2021 Akorder Akordeon Akademisində Azərbaycan Garmonu İhtisas Öğretmeni
2021 Türkiye’de, Akorder Akordeon Derneği tarafından düzenlenen Ulusal Akordeon ve Körüklü Çalgılar Yarışmasının Uluslararası Jüri Üyesi
2021 Dünya Akkordeon Konfederasyonu’nun (CMA) Azərbaycan Temsilcisi
ÖDÜLLER ve ÜRETİMLER
2011, Milli Musiki Alətləri İfacılarının, Cumhuriyet Festivalı (2.’lik Dərəcəsi)
2012, Bəstəkar Fikrət Emirov’un doğumunun, 90. Yılına atıf yarışmada, (Eğitim Bakanı Prof. Misir Mərdanov’dan Diploma. Azerbaycan Müzik Konservatuvarı nezdində, Musiqi Kolleji Direktorü Prof. Nazim Kazımov’dan (Onur Beratı)
2013-Azərbaycan Tələbə Gənclər Təşkilatları İttifaqı’ndan, çalışmalarıma atıf Diploma
2013-Alim Firudin Bəy Köçərli’nin 150. Yıl anılmasına atıf Solo Konser
2015-Karabağ için 1. Okuma Projesi  
2016-Karabağ için 2. Okuma Projesi  
2019 -Müzikli Meydan Yarışması Birincilik Ödülü
2016 – 2020 yılları arasında; Azerbaycan Sanatçılarının üretimlerinin, eskisi gibi olmaması, Azerbaycan Garmonu’nun çalım tekniklerinin gelişimi ile ilgili birçok röportajlar ve ayrıca ilmi makaleler hazırladı
2021 yılında, Dünya Akkordeon Konfederasyonunun Başkanı Frederic Deschamps’ın moderatörü olduğu Fransanın LİVE SHOW proqramına konuk oldu.
2021 yılında, BAKI MUSİKİ AKADEMİSİ’NİN 100. Yılı çerçevesinde, ETNOORGANOLOGI: GÜNCEL SORUNLAR VE GÖREVLER konusunda, Uluslararası İlmi – Uygulamalı Konferans’ında; Azərbaycan Garmonu’nun Sol Klavyesi ile ilgili bildirisini sundu.



ELTON BALLA

17 Eylül 1977'de Cerrik şehrinde doğdu.
Akordeon enstrümanı için ilk derslerini 10 yaşından itibaren bu enstrümana olan tutkusunun başladığı Cerrik şehrinin Kültür Merkezinde aldı.
1992 yılında Elbasan'da "Onufri" sanat lisesinde öğrenimine başladı.
1996 - 2001 yıllarında Bulgaristan'ın Filibe kentindeki "Müzik ve Sanatsal Dans Akademisi"nde, profesör Peter Marinov’den mezun oldu. Mezun olduktan sonra hemen "Onufri" Sanat Lisesi'nde akordeon öğretmeni olarak çalışmaya başladı. 2006-2007, Fransa'da "Edgar Varesse" ulusal konservatuarında eğitim gördü. Kişisel girişimiyle ve "Onufri" sanat lisesinde öğretmen olarak birkaç yılın çok yüksek sonuçlarına dayanan Elbasan, Arnavutluk'ta ilk kez "Klasik Anlaşma" şubesini kurdu. "Sanat Üniversitesi"nde,Tiran. "Arnavut Akordeonları" adlı bir akordeon orkestrasına kadar birçok oda müziği oluşumlarının kurucusudur. Akordeonun sol el sistemi sözde melodik bas (kromatik bas).
Yurt içi ve yurt dışında birçok yarışmaya katılmış, solist, oda müziği ve hatta öğretmen olarak birçok ödüle layık görülmüştür. Paris, Fransa'da "Büyükler" kategorisinde solo akordeon `` Coupe Divertissement '' için uluslararası yarışmada altın madalya ile birincilik ödülünden bahsetmeye değer. Uluslararası "Akordeon Baharı" yarışmasında solist olarak ikincilik, Bulgaristan, 2001. Akordeon Baharı Uluslararası Yarışmasında oda müziği dalında birincilik ödülü, Bulgaristan, 2001. Bulgaristan'ın Filibe kentinde oluşturulan uluslararası oluşum "Balkan Orkestrası"nda Arnavutluk'u temsilen Türkiye'nin Eskişehir şehri tarafından verilen teşekkür belgesi. "Melodi" konserinden bahsedebileceğimiz bir dizi sanatsal etkinliğe katıldı. besteci Aleksander Peci tarafından Tiran Sanat Akademisi'nde seçilen eserlerle. 2001-2021 yılları arasında Elton Balla, akordeon enstrümanına bakış açısı için yeni teknikler, fikirler ve solist. Müzik olarak daha fazla konser, öğrenciler, öğrenciler ve yerli ve yabancı meslektaşları ile kesintisiz bir şekilde işbirlikleri yarattı, yönetti, teşvik etti ve daha fazla profesyonellik!
2017'den itibaren Arnavutluk'u bir delege olarak temsil ediyor ve aynı zamanda akordeonun en önemli yarışması olan "Trophee Mondial de l`accordion!
Birkaç kez Kosova Filarmoni Orkestrası ile iş birliği yaptı, son olarak Priştine ve Peja'da 2 konser verdi (27.04.2021,29.04.2021).
Elton Balla, dünyanın en pratik polifonik enstrümanı olan akordeonun benzersiz değerlerinin yayılmasının Arnavutluk'taki ana destekçisi olmaya devam ediyor!



ANGEL MARİNOV

Confédération Mondiale de l'Accordéon'da Bulgaristan Delegesi ve Trophée Mondial'de seçici kurul üyesidir.
Bulgaristan, Filibe'deki, Prof. Asen Diamandiev Müzik, Dans ve Güzel Sanatlar Akademisi'nde (AMDFA) akordeon, bayan ve bandoneon eğitmenidir.
"Castellfidardo" ve "Val Tindone" uluslararası yarışmalarında ve birçok organizasyonda dereceler ve birincilik ödülü sahibidir.

Besteci olarak Bulgaristan, Avrupa ve Asya'da yayınlanmış ve seslendirilmiş birçok eserleri bulunmaktadır.
Akordeon için besteler üretiyor.
Sanatı ayrıca film, müzikal ve çocuk şarkıları için müzikler besteliyor.



Ülkemizden Katılan Sanatçılar



Merve Naz ÜNVER

2006 yılında Eskişehir’de doğan Melis Naz Ünver, müzik çalışmalarına dört yaşında Aydın Yavaş ile piyano öğrenerek başladı. 7 yaşında ise piyano eğitiminin yanına panflüt eklendi. 2015 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvar’ının açtığı sınavı kazanarak Doç. İlkay Ak ile klarnet çalışmalarına başladı. Uluslararası bir çok masterclass'a katılan Melis Naz,  2020 yılında katıldığı Clarinettisimo'da gösterdiği ilerleme ve disiplinli çalışması nedeniyle Special Diploma aldı. 2021 yılında Associazone Napolinova’nın online olarak düzenlediği World E-Clarinet Competition’da dereceye girdi. Yine 2021 yılında düzenlenen ve panflüt performansı ile katıldığı American Classical Young Musician Awards’da 3.’lük ödülünü aldı.



Şamil ŞİRİN

1996 yılında Eskişehir'de doğdu. İlköğretim sekizinci sınıfta Aydın Yavaş'ın öğretmenliğinde başladığı akordeon eğitimine üniversite için İzmir’e yerleşene kadar devam etti. Hocasıyla birlikte hem öğrenci orkestrasında, hem de ulusal ve uluslararası müzik festivallerinde sahne aldı.
2021'de katıldığı 1. Ulusal Akordeon Ve Körüklü Çalgılar Yarışması'nda birincilik kazanarak Dünya Akordeon Birliği (Confederation de l'Accordeon Mundiale) tarafından düzenlenen dünya kupasına, Türkiye'yi temsilen katılmaya hak kazandı. Ayrıca lisans eğitimini 2018'de İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği'nde tamamlayan Şamil Şirin, yüksek lisans eğitimini Araştırma Görevlisi olarak aynı fakültede sürdürmektedir.



Aydın YAVAŞ

1987 yılında Uludağ Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümünden mezun oldu.
Tiflis'de Georgia Medea Paniashvili Müzik Akademisi'nde 2000 yılında Prof. M. Chumburidze denetiminde piyano alanında pedegoji ve solistlik yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2000 yılı itibariyle dünyanın en büyük pan flüt sanatçısı Gheorge Zamfir'in Master Class öğrencileri arasında yer aldı. 2004 yılı itibariyle Gheorge Zamfir ile "Tango" albümü projesini başlattı. 1990 yılından bu yana Bulgaristan, İtalya, Fransa, İsviçre, Romanya, Moldovya, Gürcistan’ da etnik festivallere akordeonla katıldı. 2001 yılında beş Balkan ülkesinin müzisyenlerinden oluşan (Bulgaristan, Arnavutluk, Makedonya, Yugoslavya, Türkiye) 9 kişilik “Balkan Akordeon Orkestrası’nı” kurdu. İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bursa, Denizli, Antalya, Bulgaristan’ da çeşitli konser salonlarında konserler verdi. 2003 – 2012 arası Uluslararası Afyon Festivallerinde farklı müzik konseptlerinde pek çok konserler verdi. Tiflis ve Batum’ da da konserler veren sanatçıya Gürcistan’ da ki kompozitörler tarafından “Virtüöz Sanatçı” unvanı verildi.
Aydın Yavaş Evrensel Müzik Merkezi; 1990 yılından bu yana hizmet vermektedir.  50 yıldır dünyanın 40 ülkesinde başarıyla uygulanan, geçerliliği kanıtlanmış bu eğitim sistemi sayesinde her çocuğun doğuştan getirdiği yetenekler verilen özel eğitim sayesinde, çocukların çok iyi birer müzisyen olarak yetişmelerini sağlamaktadır.
BUÜ Eğitim Fakültesi Müzik Bölümünde ilk kez akordeonun branş dersi olarak kabul edilmesinde etken olan Aydın Yavaş; 2000 – 2006 yılları arasında Bursa Uludağ Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümünde akordeon eğitim elemanı olarak görev yaptı. 2012 kış ve yaz dönemlerinde Gheorge Zamfir ile birlikte konserler verdi. Sanatçı, Maistro Gheorge Zamfir ile birlikte konser, albüm, eğitim ve diğer müzikal projeler ilgili çalışmalarını devam ettirmektedir.
Akorder- Akordeon ve Körüklü Çalgılar Eğitim Öğretim ve Uygulama Çalışmaları Derneği kurucu üyelerindendir.
2021 Yılında, Türkiye’nin ilk Ulusal Akordeon ve Körüklü Çalgılar Yarışması Orkestra Kategorisi Birinciliğinin yanı sıra öğrencilerinden; Şamil Şirin Yetişkinler Kategorisi Birincisi ve Sarp Tekin Ay – Ege Sarper Yılmaz da, Umut Kategorisi birincisi olmuştur. 2021 CMA Dünya Akordeon Yarışması’nda, Türkiye’yi temsil edecek olan kadro bu kadrodur.



 Cengiz BERKÜN

1973’te İstanbul'da doğdu. Müziğe 7 yaşında mandolin çalarak başladı. Azerbaycan ve Kafkasya dansları ve Garmon ile 16 yaşında tanıştı.  
20 yaşında amatör olarak akordeon ve garmon çalmaya başladı. 1999 İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı’ndan yılında mezun oldu.
Dünyanın birçok ülkesinde festival ve konserlerde dans topluluklarında müzisyen olarak görev aldı. Türkiye’de çıkan birçok etnik albümde garmon çaldı. Kendisine özgü garmon yorumuyla, Meya Orkestrası’nda ve solo akordeon ve garmon icracısı olarak çalışmalarına devam ediyor.
Garmon enstrümanın solistliğinde, değişik müziklerin repertuarlarını kendi üslubu ile işlemiştir.
2021 Yılında, Akorder, Akordeon Ve Körüklü Çalgılar Eğitim Öğretim Ve Uygulama Çalışmaları Derneği kurucu üyesi ve başkan yardımcısıdır.



Ejder Orkun KILIÇ

1971 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümünü kazandı. Mühendislik eğitiminin yanı sıra Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı yarı zamanlı koro bölümüne devam etti. Lise yıllarından başlayarak Türk Halk Oyunları ve Müziği ile ilgilenmeye başlayarak, ilk müzik ve halk oyunları eğitimini babası Selahattin Kılıç’ tan aldı.
1991 yılında H.Ü. Sağlık Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde kurulan halk oyunları topluluğunda sanatçı olarak çalışmaya başladı ve 1994 yılına kadar devam etti. 1994 yılında Ali Özaydın, Cumhur Koca ve Haluk Derinöz ile birlikte Altınay Türk Dünyası Müzik Topluluğunu kurdu. 1994-1999 yılları arasında birçok TV programı ve konserde görev aldı. Mart 1999 tarihinden başlayarak Gençlik Halk Dansları Topluluğunun kuruluş çalışmalarında görev aldı. 2002 yılında kadro alarak Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğunun çalışmalarına devam etti.
2012 yılında Türk Ocaklarının 100. Yılı münasebetiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Türksoy ile ortaklaşa düzenlenen “1. Uluslararası “Geleneksel Türk Müziği” Sempozyumu yürütme kurulunda görev aldı.
Sanat hayatı süresince Kanada, İsveç, Danimarka, Norveç, Belçika, İtalya, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ, Makedonya, Romanya, KKTC, Moldova, Ukrayna, Çuvaşistan, Tataristan, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan,Özbekistan, Suriye ve Katar ile Türkiye’nin birçok ilinde konserlere katıldı.
TRT’de yayınlanan Radyo Sanatçıları Konserleri, Türkü Türkü Türkiyem, Türkülerle Süper Gece, Turnalar, Yenigün, Gönül Bağı, Pencere, Kültür Eşiği, Çalsın Davullar, Can-ı Gönül,  Bizim Havalarımız, Radyo Günleri, Türkü Söylemek Lazım ve Akşam Sefası başta olmak üzere birçok programa iştirak etti. TRT tarafından hazırlanan birçok cd çalışmasında görev aldı.
Akorder –Akordeon ve Körüklü Çalgılar Eğitim Öğretim ve Uygulama Çalışmaları Derneği kurucu ve denetleme kurulu üyesidir.
2021 Yılı itibarı ile Okan Üniversitesi Konservatuvarı’nda, Müzik Ana Sanat Dalında Master eğitimine devam etmektedir.
Halen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu'da, Yönetmen Yardımcısı olarak çalışmalarına devam etmektedir.



Emre KUYUMCU

12.03.1989 tarihinde İstanbul’un Bakırköy ilçesinde doğdu.
İlk ve orta öğrenimini Yalova’da tamamladı. Liseyi 2007 yılında Anadolu Lisesi’nde tamamladı.
2009 yılında Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü’nde lisans eğitimine başladı.
Birçok topluluğa ve müzik albümüne garmon ve akordeon ile eşlik etti.
Halen Kafkas Yöresi ile ilgili bir alan araştırması ve derleme çalışmasını yürütüyor.
2021 yılında başladığı Okan Üniversitesi Konservatuvarı'nda Lisansüstü eğitimine devam ediyor. Ana dalı garmon, akordeon ve körüklü sazlar.
2021 Yılı Mayıs Ayında düzenlenen, Türkiye’nin İlk ve tek Akordeon Ve Körüklü Çalgılar Yarışmasında, Yetişkinler Kategorisi finalistidir. CMA 2021 Ukrayna Dünya Akordeon Yarışmasında Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanmıştır.
Bir özel okulda müzik öğretmenidir.
Kafkasya Halk Müzikleri için, ülkenin aranan Garmonistlerindendir.  
Akorder – Akordeon ve Körüklü Çalgılar Eğitim Öğretim ve Uygulama Çalışmaları Derneği Kurucu Üyesidir.



Ercan TAŞDEMİR

1983 İzmir doğumlu sanatçı, Azerbaycan kökenli bir aileden gelmektedir. Küçük yaşlarda müziğe karşı olan merakı önce ailesi sonra ise müzik öğretmenleri tarafından fark edilmiş, şan solfej temel müzik eğitimi halkoyunları dersleri almaya başlanmıştır.
1994 yılında ilk yurt dışı festivaline katıldıktan sonra, o yıllardan beri dünyanın neredeyse birçok ülkesinde festival konser ve organizasyonlara müzisyen olarak katılmıştır.
2000 yılında Polonya Zakopane kentinden yapılan, uluslararası müzik yarışmasında, 30 ülke müzisyenleri arasında dünya birincisi olmuştur.
2002 Yılında Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarına ve TRT Gençlik Korosuna başlamıştır.  Aynı yıl başladığı TRT de 8 yıl boyunca akitli saz sanatçısı olarak görev yapmıştır. Akordeon dışında piyano da çalan sanatçı, birçok albüm, single, reklam müziği, dizi ve film müzikleri olmak üzere sayısız projede yer almış ve yönetmiştir.
2006 yılında İlk projesi olan, COPEART ORKESTRASI’nı kurmuştur. Birçok solist ve müzisyene, konser performansları esnasında eşlik etmenin yanı sıra, kendi solistleri ile çalışmalarına devam etmektedir.
2011 - 2018 yıllarında TC Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İzmir Devlet  Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğunda, saz sanatçısı olarak görev almıştır.
2015 yılında Uluslararası Türk Teşkilatı olan Türksoy dan aldığı davet üzerine, halen daha aranjör ve müzisyen olarak Türksoy da görev yapmaktadır.
2019 yılında İzmir de Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Ercan Taşdemir Müzik ve Bale okulunu kurmuştur.
2021 Yılı itibarı ile İstanbul Okan Üniversitesi Konservatuvarı Müzik Bölümünde Yüksek Lisans Eğitimini sürdürmektedir.
2021 Yılında Akorder – Akordeon ve Körüklü Çalgılar Eğitim Öğretim ve Uygulama Çalışmaları Derneği kurucu üyesidir.
2021 yılında, 1. Ulusal Akordeon ve Körüklü Çalgılar Yarışmasında, jüri üyesi olarak görev almıştır.
Halen öğretmenlik, müzisyenlik, aranjörlük çalışmalarına devam etmektedir.




Ertuğrul ŞENTÜRK

05.02.1977 Bulgaristan – Felibe’de doğdu. Akordeon eğitimine Bulgaristan’da başladı.1990 Yılında,  13 yaşında, ailesi ile birlikte, Türkiye’ye göçtüler. İlk orta ve Lise eğitimini Türkiye’de tamamladı.  1993 Yılı itibarı ile profesyonel müzik yaşantısına başladı. 2010 Yılı itibarı ile Dünya Akordeon Kutlamaları Konserleri dahil olmak üzere, akordeon için yapılmış birçok organizasyonda sahne almıştır. Birçok solist şarkıcının sahne konser ve albüm kayıtlarında akordeon çalmıştır. Sanatçı, Sayın Suzan KARDEŞ’İN program orkestrasının Konzertmeisteridir. 2021 Yılında Akorder - Akordeon Ve Körüklü Çalgılar Eğitim Öğretim ve Uygulama Çalışmaları Derneği kurucu üyesidir. Sanatçı ülkemizin önde gelen akordeon müzisyenlerindendir.  Halen, Balkan ve Dünya Müziği ağırlıkta olmak üzere, profesyonel müzik yaşantısına devam etmektedir.



Fuat AŞKAN

20 Mart 1985’ te İstanbul’ da doğdu.
Endüstri meslek lisesinden mezun olup İstanbul Teknik üniversitesini elektrik bölümünü kazandı. 2 yıl sonra okulu bırakarak profesyonel sanat hayatına geçiş yapmayı tercih ederek ‘Anadolu Ateşi’ dans grubun da dansçılığa başladı.
Birçok profesyonel dans grubu, müzikaller ve projelerde yer aldı.
Daha sonra bu becerilerini akademik bir bünye altında daha da çok geliştireceğini düşünerek ITÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı, Türk halk oyunları bölümüne girdi.
Konservatuvarı kazanmadan önce amatörce akordeon ile ilgilenmekteydi fakat konservatuvar bünyesinde akordeon dersi verilmediği için klarnet enstrümanı ile müzik hayatına devam etti.
Dans ederken müziğe olan ilgisi hiç bırakmadan her zaman enstrümanına vakit ayırarak müzisyenliğini de sürekli ileri bir seviyeye taşımaya gayret gösterdi.
Halen çeşitli pop, etnik, jazz ve düğün orkestralarında klarnet ve alto saksafon icra etmektedir.  
Fevziye Mektepleri Işık okullarında ilk ve orta okul düzeyinde klarnet eğitmenliği yapmaktadır. Yüksek lisansını Okan üniversitesinde Müzik bölümünde yapmaktadır.
Akorder – Akordeon ve Körüklü Çalgılar Eğitim -Öğretim ve Uygulama Çalışmamaları Derneği kurucu üyesidir.



Furkan TEMUR

1996 yılında Sivas'ta doğdu.
2021 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
On yıldır Kafkas Garmonu ve Akordeon çalgılarını çalıyor.
Sanatçı kendi çaldığı Garmonu imal ediyor. Bilindiği çevrelerden de özellikle Garmon yapması için istek alıyor.
Akorder Akordeon ve Körüklü Çalgılar Eğitim Öğretim ve Uygulama Çalışmaları Derneği kurucu üyelerindendir.
Türkiye’nin ilk Ulusal Akordoen ve Körüklü Çalgılar Yarışması ikincisidir. CMA 2021 Ukrayna’da ülkemizi temsil hakkı kazanmıştır.
Festivalimizde, seslendireceği eser, bir Kafkas Müziği örneği olacak.
“Terek Dansı / Anonim Çeçen – İnguş Müziği” 4dk.



Gülşah SARGIN KAPTAŞ

1984 Eskişehir doğumlu Gülşah Sargın Kaptaş, Müzik eğitimine Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ nde Piyano ve Keman ile başladı.
Liseyi birincilikle bitirdi ve 2002’de, Bursa Uludağ Üniversitesi. Eğitim Fak. Müzik Anabilim Dalı’ nda okumaya derece ile hak kazandı.
Burada Aydın Yavaş ile Akordeon, Yıldız Aslanova ile Piyano eğitimi aldı.
Öğrenciliği süresince ve sonraki çalışma yaşamında ilgi alanı olan dans müzikleri ve bu müziklerin farklı enstrümanlarla orkestrasyonu üzerine çalışmalar yaptı.
Özellikle, Kuzey Kafkasya müzikleri için, birçok orkestrada kurucu, şef ve solist olarak görev alarak, yurtiçi ve yurtdışı birçok konserle çalışmalarını paylaşma imkânı buldu.
2020-2021 itibarı ile Okan Üniversitesi Konservatuarında Akordeon Master programında Aziz Ali ELYAĞUTU ile Akordeon eğitimine devam ediyor.
Akorder – Akordeon ve Körüklü Çalgılar Eğitim Öğretim ve Uygulama çalışmaları Derneği kurucu üyesidir.
Halen, Kraliyet Müzik Akademisi Sertifika Sınavları için Piyano ve Teori bölümlerine yönelik hazırlık eğitimi vererek devam etmektedir.


Halil İbrahim ONAY

09 Mayıs 1987 tarihinde Rize'de doğmuştur.
2006 yılında İstanbul'a gelmiş ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okumaya başlamıştır. 2011 yılında tesadüfen karşılaştığı bu enstrümanı (Diatonik Akordeon) görür görmez çok sevmiş ve öğrenmek istemiştir. Etrafında enstrüman ile ilgili bir öğretmen bulamadığı için internet üzerinden İtalya'da, Fransa'da bulabildiği akordeon öğretmenleriyle kontakt kurmuş ve o ülkelerde en çok çalınan modellerinden bir tane sipariş vermiştir. Yine internet üzerinden yardımcı olabilecek yabancı kaynaklardan enstrümanı kendi kendine öğrenmeye başlamıştır.
Asıl mesleği yazılımcı olup yanı sıra hobi olarak sürdürdüğü diatonik akordeon öğrenme serüvenini sosyal medyada paylaşıyor olması, ona Türkiye'de akordeon çalan üstatlarla tanışmasının yolunu açmıştır.
Bu sayede, her sene düzenlenen Dünya Akordeon Günlerinde sahne almış ve katılan üstatların tecrübelerinden yararlanmıştır.
2020 yılında kurulan AKORDER'in kurucu üyelerinden olup denetleme kurulunda görevini devam ettirmektedir.



Mehmet Kamuran TERZİOĞLU

1968 İstanbul doğumludur.
İlk orta ve lise öğrenimimi İstanbul da tamamladı.
İ.T.Ü. Kimya mühendisliğinden mezun oldu. Halen özel bir şirkette çalışmaktadır
Akordeon eğitimini, ilkokulda müzik öğretmeni ve aynı zamanda kendisi de bir akordeonist olan Mehmet Öztekin den 2 yıl boyunca aldı.
Halk Dansları ve Dünya Dansları ile ilgili çeşitli dernek ve okullarda çalışmalar yaptı.
Dansçı ve akordeonist olarak, ülkedeki birçok topluluklar ile yurtiçi ve yurtdışı festivallere ve organizasyonlara katıldı.
2009 yılında, hobi kurslarında, akordeon eğitimi vermeye başladı.

2010 itibarıyla, profesyonel müzik çalışmalarına başladı. Solo, düo, trio veya kuartet grupları ve çeşitli orkestralarla akordeonist olarak çalışmaktadır
AKORDER Akordeon ve körüklü çalgılar eğitim öğretim derneği kurucu ve denetleme kurulu üyesidir.


Mehmet Hakan KAYA

1970 yılında Sinop’ta doğdu.
İlk okuldan itibaren mandolin ve bağlama çalmaya başladı ve okul etkinliklerinde görev aldı.
1987 yılında Marmara üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü- (Keman ana dalı) girdi ve 1995 yılında mezun oldu.
1995 - 1996 İstanbul Cemal Reşit Rey Opera ve Senfoni Orkestrası Keman Sanatçısı olarak çalıştı.
Daha sonra kendi müzik organizasyon firmasıyla müzik alanında çalışmalar yürüttü.
2021 Yılında Akorder – Akordeon ve Körüklü Çalgılar Eğitim Öğretim Ve Uygulama Çalışmaları Derneği kurucu üyesidir.
Halen kendi firması ve özel dersleri yanında çeşitli sanatçıların orkestralarında akordeon, mandolin, piyano ve keman sanatçısı olarak çalışmalarını yürütmektedir.



Murat BALKAN

1979 İstanbul doğumlu, Müzisyen bir ailenin oğlu olan Balkan, 9 yaşından beri Akordeon çalıyor.
1997 yılında İTÜ TMDK kazanarak aldığı akademik egitim ile 2000 yılından bugüne profesyonel olarak icra ettiği Akordeonuyla Türk ve Balkan kültürüne hizmet etmektedir. 2010 yılında çıkarmış olduğu Göçmen adlı albüm çalışması,2012 yılında Aşkımız Bitecek adlı single çalışması, 2016 yılında çıkardığı Taşlı Yollar adlı single çalışmalarıyla tüm sosyal paylaşım siteleri ve dijital platformlarda ismini duyurdu.
Türk Müziklerimizi, Balkan enstrümanlarıyla birleştirerek tamamen farklı ve eğlenceli bir konsept haline getiren Murat BALKAN, daha önce yıllarca sahne ve kayıt performansları, dizi film müzikleri, beste ve söz yazarlığı dışında birçok sanatçıyla da beraber çalıştı.
Aralarında Orhan GENCEBAY, Volkan KONAK, Nev, Zara, Kutsi, Gökhan TEPE, Hakan ALTUN, Ebru YAŞAR ve Niran ÜNSAL’IN da bulunduğu birçok sanatçıyla sahne ve albüm projelerinde eşlik etti.
1990 yılından bu yana profesyonel olarak birçok kültürel festivalde yer almıştır.
İstanbul Kültür Başkenti Festivali (Amerika-Kanada), Sultan of The Dance Festivali (Fransa, Almanya, Hollanda)
Anadolu Ateşi Orkestrası, Burhan Öcal, Trakya All Stars Word Festivali, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Türkiye, Balkan Kardeşliği Festivali, Bayrampaşa Belediyesi Balkanlar Festivali (Hırvatistan, Sırbistan, Karadağ, Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bulgaristan, Yunanistan)
Akorder – Akordeon ve Körüklü Çalgılar Eğitim Öğretim ve Uygulama Çalışmaları Derneği kurucu üyelerindendir.
Halen, Okan Üniversitesinde Konservatuvarı’nda, Yüksek lisan eğitiminin yanı sıra, özel bir Okulda müzik öğretmenliği yapmakta ve Murat Balkan ve Orkestrası olarak sahne performanslarına devam etmektedir.



Murathan TURHAN

1991 Yılı doğumlu sanatçı, Müzik yaşamına, THM sanatçısı olan babası sayesinde halk danslarıyla başladı.
2002'de Hacettepe Üni. Ank. Dev. Konservatuvarı keman bölümüne girdi.
Liseyi aynı kurumun, kompozisyon bölümünde bitirdi.
2012'de Brüksel Kraliyet Konservatuvarı müzik kuramı bölümünü kazanarak, lisans eğitimini Belçika'da tamamladı. Bu süreçte Fransa, Belçika ve Hollanda'daki Radi Kazakov ve Seven Kadrievi gibi önemli Balkan sanatçılarla, aynı toplulukta sayısız konserler verdi. Bu konserlerden sonra, Balkan müziğine ilgi duymaya başladı. 2016'da Türkiye'ye döndüğünde Balkan müziğini öğrenmeye karar verdi. Yıllar önce alıp bir kenarda tuttuğu akordeonuyla kendi başına, yalnızca kayıtlar dinleyerek, Balkan stillerini öğrenmeye başladı.
2018'de İTÜ MİAM'ın tezli master programını kazandı ve 2020'de bu kurumdan başarıyla mezun oldu.
Yalnızca profesyonel genç müzisyenlerin seçilebildiği Avrupa Birliği Akdeniz Gençlik Orkestrasına, tek amatör akordeoncu olarak, 2019'da seçildi ve bu toplulukla konser verdi.
Brüksel Filarmoni Orkestrası, Kolektif İstanbul, Tekfen Filarmoni Orkestrası gibi önemli müzik topluluklarında konserler verdi.
Akorder –Akordeon Ve Körüklü Çalgılar Eğitim Öğretim ve Uygulama Çalışmaları Derneği kurucu üyelerindendir. Turhan, müzik çalışmalarına İstanbul ve Ankara'da devam etmektedir.



Rafik ASGEROV

1951 Yılında Bakü’de doğdu.
İlk okulu 21 Sayılı Okulda 1959-69 Yıllarında okudu.
1967 -69 yılları arasında, eski adıyla Yuri Gagarin, şimdiki adı ile T. İsmailov Çocuk ve Gençlik Merkezi’inde dans topluluğunda bulundu, bu toplukla Macaristan ve Yugoslavya vb. ülkelerde organizasyon ve festivallere katıldı.
Genç yaşlarında yetenekli ve başarılı bulunduğundan, birçok davet vb organizasyonlara müzik yapmak için davet edildi.
R. Asgerov 1970-72 yılları arasında, Azerbaycan Devlet Filarmonyası’nın, Azerbaycan Teraneleri adlı halk çalgıları topluluğunda çalıştı.
1973 yılında, Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu’na başladı.
1976 Yılında, Azerbaycan İncesanatlar Enstitüsü’nün, Medeni Marif Fakültesinden mezun oldu.
1993 Yılından günümüze, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Halk Bilim Araştırmaları Merkezi’nde müzisyen – araştırmacı olarak görev yapmaktadır.
Rafik Asgerov, Türkiye’de yetişen ve özellikle Kafkas Dans müzikleri ile uğraşan birçok Garmonistin ilham kaynağı bir sanatçıdır.




Ziya Serkan DOĞAN

20 Temmuz 1981 Gebze
Koreograf, Dansçı, Akordeonist - Garmonist
2001-2005 İTÜ TMDK Türk Halk Oyunları Bölümünü bitirdi.
2003-2006 Şaman Dans Tiyatrosu’nda dansçılık yaptı.
2007-2008 Night Of The Sultans’da dans etti.
2009-2012 Yıllarında (İstanbul – Kadıköy) Bostancı Halk Eğitimi Merkezi’nde Kafkas Halk Dansları Öğretmenliği yaptı.
2012 Yılında (Feld Enterteiment) Miki Live Projesi’nde kadroda dansçı olarak yer aldı. Türkiye ve Dünyada bir çok turnesinde bulundu.
2016-2020- Yıllarında İstanbul Kafkas Kartalları adlı grupta, dansçılık ve koreograflık yaptı.
                    - Gözlerinin Ardında Müzikali’nde, Dansçı-Oyuncu- Akordeonist olarak sahne aldı.
2019 - Yıllarında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda Dansçı ve  Oyuncu olarak çalışmaya başladı.
         - Sakarya Kartvel Gürcü Laz Derneği Dans Topluluğu’nu kurdu ve öğretmenliğe başladı.
2020-2021 Öğretim Yılında İstanbul Okan Üniversitesi Konservatuvarı’nda, Müzik Yüksek Lisans Eğitimine başladı.
2021 Yılında Kardeşlik Destanı adlı müzikalde koreograf ve dansçı olarak çalışmaya başladı.
2021 Yılında Akorder, Akordeon ve Körüklü Çalgılar Eğitim Öğretim ve Uygulama Çalışmaları Derneği kurucu ve yönetim kurulu üyesidir.
2021 yılında Türkiye’nin ilk Akordeon ve Körüklü Çalgılar Yarışması’na 2021 Yılında 71.si yapılacak olan Dünya Akordeon Yarışmasına ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.
Sanatçı halen koreograflık, dansçılık, müzisyenlik ve öğretmenlik yaşamına devam etmektedir.


Tanju YILDIRIM

Multidisipliner bir sanatçı olan Yıldırım, müzisyen, oyuncu ve dansçıdır. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Yüksek bölümü mezunu olan sanatçı, okul yıllarından itibaren birçok müzikal, tiyatro, dizi ve filmde rol almış hem kendi orkestrası hem de farklı orkestralarla konserler yapmış, sayısız dans gösterisine imza atmıştır.
Türkiye’de Arjantin tangosunun öncülerinden olan Yıldırım gerek yurt içinde gerekse yurt dışında birçok şehirde dans gösterileri, tango konserleri ve workshoplar gerçekleştirmiş, kurmuş olduğu “Tanju Yıldırım Akademi” de ve diğer birçok merkez ve şehirde yüzlerce öğrenci yetiştirmiştir.
Halen sanat çalışmalarına devam etmenin yanı sıra bilgi, tecrübe ve vizyonunu gelecek nesillere aktarmak üzere kurmuş olduğu “EDC Okulları’nda” eğitim alanında çalışmalarını sürdürmektedir.


Rüzgâr YILDIRIM

2008 doğumlu olan genç sanatçı Rüzgar Yıldırım, sanat eğitimine küçük yaşlarda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı yarı zamanlı keman bölümünde başlamıştır. Müziğin yanı sıra sporla da ilgilenen Yıldırım aynı zamanda lisanslı yüzücüdür. Dört yıl sürdürdüğü keman eğitiminin ardından müziğe kısa bir ara vermiş ardından seçtiği yeni enstrümanı klasik gitar ile konservatuarın yarı zamanlı 3. sınıfına kabul görmüştür.
Gitarla birlikte farklı enstrümanlara da ilgisi artmış olan genç sanatçı multi enstrümantist bir kimliğe bürünmüştür. Aynı okulun, yarı zamanlı saksafon bölümünü de kazanmış olan Yıldırım, yeni eğitim sezonunda iki bölümde birden eğitimini sürdürecektir. Lise hazırlık sınıfında okumakta olan Rüzgar Yıldırım müziğin yanı sıra 5 yaşından itibaren oyunculuk ve dublaj yapmaktadır.




Çetin DİLBER

10.08.1985 Sakarya
İlk orta ve lise eğitimlerimi Sakarya’da tamamladı.
Üniversite eğitimimi yurt dışı uzantılı York üniversitesi yönetici uzmanlığı alanında tamamladım.
Küçük yaşlarda aileden gelen bir sevgi olan akordeon ile tanıştım. Yıllarca birçok sahnelerde, çeşitli ekip ve sanatçılar ile çalıştı.
Akorder – Akordeon Ve Körüklü Çalgılar Eğitim Öğretim Ve Uygulama Çalışamaları Derneği kurucu üyesidir. ,
Halen yönetici mümessil ve eğitmen olarak özel bir firmada çalışmaktadır.













PANEL KONUŞMACILARI


MODERATÖR
Doç. Dr. Mehtap DEMİR





Muammer KETENCOĞLU


Aziz Ali ELYAĞUTU


Aydın YAVAŞ


Cengiz BERKÜN


Dünya Akordeon Konfederasyonu "Confederation de l'Accordeon" Türkiye temsilcisidir.
İçeriğe dön